TEST: Baleno - Folkelig på alle fire

Selv om Suzuki isolert sett er et lite merke og en liten aktør i det norske marked, har de såvisst gjort seg bemerket, blant annet gjennom svært så aktiv markedsføring. Men er produktet like genialt som markedsføringen?

Publisert

Den er en stasjonsvogn, og den har trekk på alle fire hjul. Og prislappen er under 200.000 kroner. Som om ikke det er nok, er det til stadighet ulike kampanjer på bilen, med svært så gode tilbud.

Akkurat i det denne artikkelen skrives, har Suzuki lansert en "spesialutgave" av Baleno kalt "Baleno 2000", der du blant annet får klimaalegg med på kjøpet -- og prislappen er fortsatt 199.900 kroner for stasjonsvognutgaven.

Baleno er også tilgjengelig med bare fremhjulsdrift, og med en 1,3-liters motor starter prisene på 169.900 kroner. Legg på 10.000 kroner, og du får 1,6-literen. For 199.900 kroner kan du velge deg en Baleno 1.6 4WD stasjonsvogn, eller du kan få en fremhjulsdrevet stasjonsvogn med en sterk 1,9-liters turbodiesel.

En modell i fokus

Med en slik prising av de ulike modellene blir valget nokså enkelt. Det må bli en stasjonsvogn med 1,6-liters motor og firehjulstrekk -- og det er da også denne modellen som markedsføres mest aktivt av Suzuki-importøren.

Og det står ikke til å nekte for at Suzuki her har funnet et konsept som går rett hjem hos publikum. På vei til hytta eller opp den siste kneika til heimen, føler mange at de har behov for firehjulstrekk. Men det er fort vekk for dyrt! En stasjonsvogn skulle du kanskje også ha hatt, men da blir det i alle fall for dyrt? Neida - her kommer Suzuki Baleno rullende inn på TV-skjermen og "vanlige" folk forteller deg et "Joda, je hadde en Golf før og var godt nøgd, men nå har je en Baleno som je trives kjæmpegøtt me'!"

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer