TEST: Bayliner Capri 2052 LX - American beauty?

Amerikansk skjønnhet, både elsket og forhatt. Overflatisk, masseprodusert og glorete. For andre selve symbolet på det gode liv. DinSide har testkjørt Capri 2052 fra Bayliner, volumbåten i De Forente Staters båtpark.

Verdens største lystbåtprodusents båter, Bayliner slo innover norskekysten som en flodbølge på 80-tallet. Amerikansk masseproduksjon og lav dollarkurs gjorde båtene prismessig svært konkurransedyktige på de skandinaviske markedene. Lykken var imidlertid kortvarig, for etter at amerikanerne hadde skvulpet rundt i den norske skjærgården et par sesonger viste det seg at kvaliteten var like lav som prisen. Et svensk båtblad opplevde faktisk at ikke mindre enn samtlige vinduer falt ut under en testkjøring. Det var da og ikke nå: De siste ti-årene har nemlig Bayliner jobbet målbevist for å gjenopprette tilliten. Båtprodusenten er i dag blitt så selvsikre at de leverer båtene med hele fem års skroggaranti.

Dyr båt til en billig penge

Capri 2052 er Bayliners mest populære Daycruiser med overnattingsmulighet, en såkalt ”overnighter” som amerikanerne kaller det. Med sine 20 fot plasserer den seg størrelsesmessig sånn omtrent midt i skiktet i Capri-familien. Båten leveres i to utgaver, DX og LX. LX er den mest velutstyrte utgaven, der du blant annet finner CD-spiller, elektronisk dybdemåler og regulerbart ratt som standardutstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer