TEST: Bedre og mer økonomisk Audi A3

Audi A3 Sportback har fått en sparsommelig og diskré dieselmotor. Vi har testet.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens generasjon Audi A3 har noen år på baken nå - den ble lansert i 2003 - men ser ganske fräsch ut fremdeles takket være en ansiktsløftning nummer to som kom sommeren 2008.

Tatt i betraktning at VW Golf har kommet i ny utgave lurte vi på om det i det hele tatt ville være interessant med en A3 av utgående generasjon selv med ny motor. Når det gjelder spare-versjonen som det er snakk om her testet vi A3 1.9 TDIe (altså med "vår" motors forgjenger, for litt over to år siden. Vi testkjørte en A3 Sportback 1.6 TDI Ambition.

Fortsatt fin

La det være sagt med en gang; vi har ikke noe å gå tilbake på når det gjelder det positive vi tidligere har sagt om A3: Velkjørende med fin balanse og trygge kjøreegenskaper, presis styring, god girkasse, fint kompromiss - om ennpå den faste siden - mellom komfort og presisjon og tilbakemeldinger fra understellet... Interiøret gir fortsatt et solid og kvalitetssterkt inntrykk mens enkelte vil synes det blir vel mørkt og dystert.

Tøffere konkurranse

Men vi blir mer og mer bortskjemt, og onkurransen fra de mer folkelige kompaktbilene haler innpå, og da er Golf - som i motsetning til A3 er kommet i ny generasjon, på første rang. Heldigvis for Audi når det gjelder premium-kundene, er heller ikke BMW 1-serie i sin første ungdom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer