TEST: Best blant billigbilene

Med en startpris på bare 120.000 kroner er nykommeren Kia Picanto blant de absolutt rimeligste bilene man kan få kjøpt her i landet. Vi lot oss sjarmere av den lille koreaneren.

Publisert
Sist oppdatert

Det sør-koranske bilmerket Kia har tradisjonelt havnet litt i skyggen av storebror og eier Hyundai. Mens Hyundai har pøst på med nye modeller og aggressiv markedsføring, har Kia levd en mer anonym tilværelse, også her i landet.

Men nå skjer det ting hos Kia. I fjor kom den store firehjulstrekkeren Sorento, som overrasket mange med sitt elegante utseende. Like over nyttår kommer neste generasjon Kia Sportage, en bil som skal konkurrere med Toyota RAV4 og de andre by-jeepene.

Foretrekker større biler

Og i disse dager lanseres altså Kias nye mini-bil Picanto her i landet. Picanto er både designet og navngitt med Sør-Europa i bakhodet og skal være med på å styrke merkets fotfeste i vår verdensdel.

Sør-europeerne har en stor forkjærlighet for små og praktiske mini-biler. Her i landet har imidlertid denne biltypen aldri fått skikkelig fotfeste. Nordmenn foretrekker større biler og småtasser som Hyundai Atos og Daewoo Matiz har ikke solgt spesielt godt, til tross for at urbanitet er på moten.

Lillebror

Kia Picanto er en bil i nettopp småtass-klassen. Bilen er kun 350 centimeter lang og 159 centimeter bred, og dermed mindre enn selv de minste småbilene. Selv Toyota Yaris (361x166) og Nissan Micra (372x166) har større ytre mål enn Picanto. Småbilene er i gjennomsnitt 380 centimeter lange og de største bilene i klassen, Ford Fiesta, Skoda Fabia og Volkswagen Polo, er mer enn 390 centimeter lange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer