TEST: Billig firehjulstrekker

Suzuki Swift er kommet i ny utgave og er blant de billigste firehjulstrekkerne du kan kjøpe.

Foto: Cato Steinsvåg
Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Småbiler med firehjulsdrift er ikke alt for vanlig og Suzuki Swift har lenge kunnet profittere på å være blant de få. For ikke alt for lenge siden kom den i ny utgave, og selv om den på utsiden ikke ser alt for annerledes ut i forhold til forgjengeren, er det absolutt verdt å ta en nærmere titt om du er ute etter en billig firehjulstrekker. 220.000 kroner koster den, og har da i tillegg bra med utstyr.

De små designmessige endringene er nok til at Swift fremstår merkbart mer moderne enn forgjengeren. Swift er forholdsvis liten og måler 385 centimeter i lengden. Mange småbiler har passert 4-metersgrensen, og det gir seg utslag i at Swift ikke er blant de romsligste i klassen.

Beskjeden bagasjeplass

Foran sitter man bra, men baksetet er ikke mer enn middels for småbilklassen. De over 180 centimeter får fort problemer med takhøyden, og beinplassen blir beskjeden om personen foran ikke gir litt plass. Bagasjeplassen er imidlertid en større svakhet, men det er også ganske naturlig med tanke på at Swift har firehjulsdrift. Det stjeler ofte litt plass, og bagasjeromsgulvet blir ganske høyt. 211 liter (VDA) er relativt snaut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer