TEST: Billigste firehjulsdrevne A4

Dette er den billigste Audi A4-varianten med firehjulsdrift du kan få kjøpt. Og den fungerer utmerket.

TEST: Billigste firehjulsdrevne A4
Publisert
Sist oppdatert

Audi A4 er tilgjengelig med en lang rekke motorer og ulike drivlinjealternativer. Forhjulsdrift er standard på de minste motorene, mens firehjulsdrift følger med de største. Til de mellomsterke motorene er Quattro, som Audi kaller sitt firehjulsdriftsystem, ekstrautstyr. Vi har testet den billigste varianten som er mulig å kjøpe med firehjulsdrift, med unntak av sedanen som koster 23.000 kroner mindre enn stasjonsvognen vi kjørte.

Fra 427.000

Den fulle modellbetegnelsen er A4 Avant 1.8 TFSI Quattro og prisen begynner på 427.000 kroner (alle priser er uten frakt- og leveringskostnader). Det er drøyt 3.000 kroner mindre enn dieselvarianten 2.0 TDI Quattro med 143 hestekrefter koster. Tillegget for firehjulsdrift er for øvrig 40.000 kroner, hvorav snaut halvparten utgjøres av avgiftene. Dette er ganske mye penger, men det blir fort konsekvensene av dagens avgiftssystem. Ikke alle har behov for firehjulsdrift, men Quattro øker kjøregleden spesielt på vinteren, samtidig som forbruket ikke øker så veldig mye (0,72 vs 0,77 liter per mil).

Sprek nok

Bensinturboen passer denne bilen bra, uansett om du velger firehjulsdrift eller ei. Med 160 hester og 250 newtonmeter går 0-100 på 8,9 sekunder og forbruket ligger på 0,77 liter per mil, hvilket tilsvarer 179 gram CO2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.