TEST: BMW 120i

BMW har ambisjoner om å bli like store som Mercedes-Benz, noe som forutsetter flere og rimeligere modeller. Nye 1-serie vil gi BMW innpass i nye kundegrupper.

Publisert
Sist oppdatert

Det kanskje aller mest interessante ved nye BMW 1-serie er altså prisen. Som vi fortalte allerede i sammenheng med utenlandslanseringen i juni, vil nye 1-serie starte på 250.000 kroner. Ikke nok med det, den nye BMWen er i tillegg godt utstyrt og frister med et eksklusivt interiør.

Det som også er interessant, er at BMW har valgt å utruste 1-serie med bakhjulsdrift, noe som gjør bilen unik. I samtlige konkurrenter, inkludert Audi A3 og Alfa Romeo 147 - må forhjulene ta seg av både fremdrift og styring. Når 1-serie i tillegg kan skilte med et svært kompetent hjuloppheng, lang akselavstand og 50/50 vektfordeling, blir bilen kompaktklassens mest sportslige alternativ.

Flertallet positive

Det har vært sagt og skrevet mye om BMWs nye designspråk. Ikke alle er like imponert over veien BMW har valgt. Nye 1-serie er like minst like dristig utformet som 7-serie, Z4, X3 og 5-serie og vil derfor helt sikkert støte fra seg enkelte potensielle kunder. Avstemmingen vi avholdt i sammenheng med lanseringsartikkelen viste at 39 prosent (706 stemmer) mener at bilen er stygg. Men et solid flertall, 61 prosent (1.108 stemmer), mente at 1-serie er en vakker bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer