TEST: BMW 2 Active Tourer xDrive

Med firehjulsdrift og ny, raffinert og kraftig dieselmotor blir 2-serie Active Tourer en komplett bil.

BEST PÅ VEIEN: BMW 2 Active Tourer xDrive klarer seg faktisk uventet bra utenfor vei, men er selvsagt best på veien. Også best i klassen, mener vi da. Konkurrenter er i hovedsak Mercedes B-klasse, men også VW Golf Sportvan er en seriøs rival. Foto: BMW
BEST PÅ VEIEN: BMW 2 Active Tourer xDrive klarer seg faktisk uventet bra utenfor vei, men er selvsagt best på veien. Også best i klassen, mener vi da. Konkurrenter er i hovedsak Mercedes B-klasse, men også VW Golf Sportvan er en seriøs rival. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er så mange som forbinder BMW med bakhjulsdrift, at det er lett å glemme at de faktisk er det bilmerket som selger flest biler med firehjulsdrift (xDrive) i det norske markedet. Men da de startet med forhjulstrekk ble det bråk.

Helt feil?

BMW-entusiastene ropte om svik av merkets identitet. For ikke nok med at 2-serie Active Tourer, da den kom, hadde drift på "feil" hjul - noe BMW hadde sagt de aldri ville produsere, det var også en flerbruksbil, noe de også hadde lovet aldri ville skje. Men så testet vi den nye 2-serie Active Tourer, og kom til at dette var jo slett ikke så verst.

Den er for øvrig en helt annen type bil enn «bare» 2-serie, noe vår test av 220i viser med all tydelighet.

Men nå er altså den firehjulsdrevne utgaven av Active Tourer på plass, og den kommer i tillegg med den nyeste dieselmotoren og den flotte åttetrinns automatgirkassen.

Eksteriørbilder:

Konkurrenter?

Med xDrive er eneste direkte konkurrent Mercedes-Benz B-klasse med 4Matic firehjulsdrift. Det er ikke så lenge siden vi prøvekjørte den oppgraderte versjonen av denne, så sammenligningsgrunnlaget var på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer