TEST: BMW 316i - budsjettutgaven

En prislapp rett under 300.000 kroner gir BMW et alternativ i budsjettklassen.

Publisert
Sist oppdatert

Budsjettklassen er viktig i Norge der Audi A4 har fått leve litt i fred med sin billigvariant med 102 hestekrefter. Og målt mot Audien er BMW 316i et sprekere valg med raskere akselerasjon og bedre driv i fart.

1,6-liter

Selv en moderne 1,6-liter med 115 hestekrefter oppleves i utgangspunktet som litt tynt i en bil som har i seg kjøreegenskaper som BMWs 3-serie. Men, 100 km/t inn i en litt trang sving er like mange kilometer for fort om det er 115 eller 258 hestekrefter under panseret, og selv om dekkdimensjonene gjerne følger effekt er det uansett deilig å møte utfordringene med en bil som har de gode kjøreegenskapene i seg.

Budsjett med modifikasjoner

300.000 kroner er mye penger uansett, og selv om motoriseringen er moderat er ikke 316i en billigbil. Og spesielt med BMW er det viktig å se hvor prisen ender med nødvendig utstyr på plass. To gunstige ekstrautstyrspakker på til sammen 30.000 kroner gjør i dette tilfellet bilen relativt komplett.

Materialvalg, finish og komponentkvalitet er trinnet over vanlige mellomklassebiler, og selv de som ikke legger spesielt vekt på kjøreegenskaper får noe ekstra ved å velge denne bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer