TEST: BMW 330i

Nye BMW 3-serie setter en ny standard for kjøreglede, uansett hvilken motor den er utstyrt med. Med en 3,0-liters rekkesekser under panseret er 3-serien blant de mest underholdende kjøretøyene man kan få kjøpt i dag.

Publisert
Sist oppdatert

Selvsagt finnes det en rekke sportsbiler som leverer masse kjøreglede. Det skulle jo bare mangle - sportsbiler er jo utviklet nettopp med kjøreegenskaper og underholdning som viktigste målsetting.

Mange krav

De som utviklet nye BMW 3-serie hadde imidlertid langt større utfordringer enn sportsbil-utviklerne. BMW 3-serie skal nemlig tilfredsstille helt andre og langt mer omfattende behov enn en sportsbil - den skal kunne benyttes som en familiebil.

Dette innebærer blant annet krav om fire dører, plass til fem personer, et romslig bagasjerom, høy komfort, god støyisolering, god sikt til alle sider, behagelig inn- og utstigning og praktiske løsninger som fungerer i hverdagen. Høy driftssikkerhet og lave produksjonskostnader er også avgjørende faktorer når en blivende volumselger som dette skulle utvikles.

Stor prestasjon

Likevel, til tross for alle hensynene BMW altså måtte ta da de gikk i gang med utviklingen av den nye 3-serien, har de altså klart å bringe til markedet en bil med kjøreegenskaper så gode og underholdende at bilen faktisk kan måle seg med nettopp sportsbilene. Dette er en prestasjon det står respekt av. Og en prestasjon som nok en gang bekrefter at BMW er blant verdens fremste bilprodusenter når kjøreglede står i fokus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer