TEST: BMW 330Xd A

Det er den effektive milslukingen som særpreger denne dieselraceren – det er ikke mange biler som smetter forbi trailere uten at førerens puls øker.

Publisert
Sist oppdatert

BMW 330 XdA har kreftene og stabiliteten som skal til for at alle fornuftige forbikjøringssituasjoner kan gjennomføres med lav puls. Du trenger aldri å tvile på den kraften rekkesekseren leverer, og sikkert veigrep med god elektronisk hjelp og firehjulsdrift gjør dette til en kjøremaskin av toppklasse. Kanskje spesielt for norske forhold.

3-serie spesial

Det er nå kun 3-serie som dukker opp med denne 3-liters rekkesekseren. De større utgavene nyter godt av den nye 3-literen med litt mer hestekrefter og mye mer dreiemoment. 3-serie nærmer seg slutten av livssyklusen, og det er kanskje derfor BMW ikke har sett det nødvendig å tilpasse motor/girkassen til 3-serie.

Også firehjulsdriftsystemet er nå 3-serie alene om, X5 og snart X3 har fått et mer moderne system som jobber bedre sammen med det elektroniske stabilitetssystemet. Det nye systemet kalles xDrive, og kjennetegnes ved at kreftene er mer flyttbare avhengig av grep. Det mer tradisjonelle systemet i 3-serie er satt opp asymmetrisk med mer drift på bakhjulene. Kjøreopplevelsen ligger nær opptil en bakhjulsdrevet bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer