TEST: BMW 330xi Coupé

Sist gang testet vi den heftigste utgaven - 335i Coupé. Denne gangen har vi tatt for oss den foreløpig heftigste firehjulsdrevne versjonen, 330xi Coupé.

Publisert
Sist oppdatert

Vi hadde mye pent å si om BMW 335i Coupé da vi testet denne i november i fjor. 335i Coupé kan skilte med en 3,0-liters direkteinnsprøytet rekkesekser med variable ventiltider (Double Vanos) og to turboer (Twin Turbo). BMW har hentet ut 306 hestekrefter - 102 hestekrefter per liter slagvolum - og 400 Nm fra utrolige 1.300 til 5.000 omdreininger. Og bilen klarer 0 til 100 på bare 5,7 sekunder - med automatgir.

Mindre karakter og personlighet

Vi lot oss imponere over denne bilen, som også kan lokke med herlige, balanserte kjøreegenskaper og overraskende god plass. På ett område klarte den imidlertid ikke helt å innfri våre forventninger. 335i-motoren har nemlig ikke den samme karakteren og personligheten som andre BMW-rekkeseksere. De andre bensin-rekkesekserne, og i særdeleshet 330i-motoren, kjennetegnes ved en rekke lydmessige og effektmessige stadier på sin veg mot rødmerkingen. Overgang fra ett stadium til det neste medfører endring i lydbilde og motorkarakteristikk - og man kjenner at motoren lever.

Turboene ødelegger

Sammenlignet med denne opplevelsen virker 335i-motoren litt for sivilisert, ensformig og fargeløs. Hvorfor? Jo, blant annet fordi den tvangsfores, noe er hovedforklaringen bak den nevnte og usedvanlig flate dreiemomentkurven. Turboladingen er også bakgrunnen for at 335i-motoren produserer maksimal effekt allerede ved 5.800 omdreininger. Dette i motsetning til 330i-motoren, som først yter maksimalt ved 6.650 omdreininger. Og mens 330i-motoren har variable ventilløft (Valvetronic), noe som bidrar til opplevde taktskifter, må 335i-motoren klare seg uten denne teknologien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer