TEST: BMW 335i Coupé

Nye 3-serie Coupé er det hittil tydeligste signalet på at BMW er i ferd med å vende tilbake til sine design-røtter. Vi har testet den nye lekkerbiskenen med en fantastisk motor under panseret.

Publisert
Sist oppdatert

Våren 2005 kom sedan-utgaven av nye 3-serie, etterfulgt av stasjonsvognen på høstparten samme år. Nå er tredje karosserivariant, 3-serie Coupé, på plass.

Mange unike designelementer

Du skal være mer enn gjennomsnittlig bilinteressert for å slå fast at det er en 3-serie Coupé og ikke en 3-serie sedan du har i bakspeilet. Men ved nærmere ettersyn viser det seg faktisk at 3-serie Coupé kan skilte med en rekke modell-spesifikke detaljer. Blant annet har kupeen fått egne frontlykter. Disse har til forskjell fra sedan-lyktene en rettskåren linje i overkant og mer avrundede innerhjørner. Også den todelte grillen er særpreget. Blant annet er det laget utsparringer i panseret for å gi plass til de to "nyrenes" øvre del. På sedanen (og stasjonvognen) er øvre del av grillen tegnet på selve panseret.

Smil og vertikale profiler

Også innrammingen av grill og skiltplate er særpreget. Denne gangen har nemlig BMW valgt høyrelieff, noe som betyr at midtre del av fronten "vokser ut" av bilen. Dette i motsetning til sedanen, der skiltplaten ligger i lavrelieff.

Samtidig har de nedre luftinntakene har fått egen design. Blant annet ender de to ytre inntakene opp i et smil, i motsetning til sedan og stasjonsvogn som har "sur munn". Fordi tåkelyktene for alle modellvarianters vedkommende er plassert ytterst i "munnvikene", fremstår tåkelyktene som mer fremtredende for kupeens vedkommende. I tillegg har kupeen fått profiler som løper vertikalt fra munnvikene til ytre del av frontlyktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer