TEST: BMW 5-serie - billigste utgave med automat

BMW 520d LE er innstegsversjonen til BMWs storbilverden og dukket opp i Belgia på grunn av avgiftssystemet der i landet. Til Norge kommer denne Limited Edition som passer like godt til det norske som til det belgiske avgiftssystemet. 150 hk istedet for 163 hk - er det verdt å ofre de 16 hestekreftene for å få bilen 22.000 kroner billigere?

Publisert
Sist oppdatert

Dette blir en av årets korteste test-artikler, ganske enkelt fordi vi har testet BMW 5 serie flere ganger tidligere, også i versjoner svært nær denne.

Stor BMW til 436.000 kr

Vi vil derfor henvise for detaljstoff til de tidligere testene (se lenker i konklusjonskapitelet) og konsentrere oss her om det som er spesielt med denne rimelige versjonen av 520d. Vi sier rimelig fordi 436.000 kroner utropspris for en sedan i premiumklassen som er så velkjørende, rommelig og motorsterk (vi sier ikke velutstyrt), virker svært tillokkende.

Prisen stiger fort

Vi skylder allerede i utgangspunktet å gjøre oppmerksom på at en hyggelig innstegspris ikke nødvendigvis betyr at man kjører avsted med en rimelig bil ved avsluttet handel - spesielt ikke når det dreier seg om BMW. Den nevnte prisen forutsetter at man klarer seg med en sedan - stasjonsvogn-utgaven Touring koster 36.000 kroner mer. Man nøyer seg også med manuell girkasse - automaten kommer på 21.000 kroner i tillegg. Testbilen hadde automatgir og koster fra 457.000 kroner. Hvor konkurransedyktig den er til den prisen kommer vi tilbake til i konklusjonskapitelet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer