TEST: BMW 530d

Designet gikk ikke helt hjem øyeblikkelig, men siden tross alt 7-serien eksisterer er det lett å venne seg til 5-serien. De mest ekstreme detaljene er tonet ned og 5-serien fremstår som ren og helhetlig.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har kjørt 5-serien før og konsentrer oss her om dieselmotoren som er ny for 5-serien. I tillegg har vi denne gangen kjørt med Active Front Steering og Dynamic Drive. Dette er nyheter som vi gledet oss veldig til. Active Steering kommer i tillegg til vanlig progressiv servo, og gjør at du har forskjellig utveksling på styringen i ulike hastigheter. Dynamic Drive er kort fortalt hydrauliske krengningsstabilisatorer.

Grom dieselmotor

BMW 530 finnes både med bokstavene "i" og "d" i navnet. Vi har kjørt 530 d, og BMW har selv laget noen målinger som forteller hvor rå denne motoren er i forhold til selskapets egen bensinmotor med samme slagvolum. I femtegir klarer 530 i 80 til 120 kilometer i timen på 10 sekunder og 530 d klarer den samme øvelsen på 6,7 sekunder. I fjerdegir er tallene 7,3 for 530 i og 5,4 for 530 d. Fra 0 til 100 er 530 d 2 tiendeler tregere, men enn forsinkelse fra 6,9 til 7,1 sekunder er helt klart til å leve med. Disse to bilene koster i utgangspunktet det samme, 654.000 kroner.

Motoren i 530 d er den samme som sitter i 730 d og yter 218 hestekrefter. En medskyldig faktor til den gromme fleksibiliteten er dreiemomentet på 500 newtometer. Vår testbil var utstyrt med automatgir, og til tross for det ligger forbruket ved blandet kjøring på 0,78 liter per mil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer