TEST: BMW 535d Touring

Vi har tidligere kjørt BMW 5-serie stasjonsvogn med en imponerende tre-liters dieselmotor under panseret. Nå har vi kjørt BMW 5-serie stasjonsvogn med en ENDA mer imponerende tre-liters dieselmotor under panseret...

Publisert
Sist oppdatert

Det er like godt å si det med én gang: Vi ble mektig imponert over BMW 535d. Vi har kjørt stasjonsvognutgaven, hvilket vi også har gjort tidligere med andre motorvarianter, og med påfølgende inngående beskrivelse av bilens innpakning og plassforhold. Vi vil i denne artikkelen konsentrere oss hovedsaklig om kraftkilden og måten den utnyttes på. Men først litt om bilens plass i BMWs modellutvalg.

Teknologisk kraftdemonstrasjon

BMW 535d er på samme tid et luksuriøst lastedyr og et teknologisk utstillingsvindu. For ikke så mange år siden ville påstanden om at man kjørte en dieseldrevet stasjonsvogn med topphastigheten begrenset elektronisk til 250 kilometer i timen fremkalt hånlatter eller i beste fall et skjevt, medlidende smil. Nå er vi der. Og på hvilken måte!

Mens konkurrentene velger V6-arkitekturen, klamrer BMW seg til rekkesekseren, som har blitt noe av et varemerke for den bayerske bilprodusenten. Nå er ikke en konstruksjon med seks sylindre oppmarsjert på rekke og rad og plassert på langs i motorrommet noen ideell måte å utnytte plassen på, men BMW hevder at dette er blitt en så gjennomført og velbalansert maskin at den fortjener å beholde sin stilling. Så får heller BMW fortsette å leve opp til sitt fortjente rykte når det gjelder innvendig plass noe under gjennomsnittet. Det hjelper da heller ikke at transmisjonstunnelen - nødvendiggjort av bakhjulsdriften - også stjeler verdifull plass. Men nå er det jo nettopp denne arkitekturen med rekkesekser og bakhjulsdrift som bidrar til å gjøre BMW til noe spesielt. Og bevares, BMW har, tross disse elementene, greid en god jobb med plassutnyttelsen i nyeste 5-serie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.