TEST: BMW X3 3.0sd - et uvær på hjul

Dette er BMW X3 3.0sd. To tonn i farta, 0 til 100 på 6,6 sekunder - men under literen på mila, sofistikert firehjulsdrift og luksus. BMW X3 i modnet utgave overbeviser stort. Best i klassen - men hvilken klasse...?

Publisert
Sist oppdatert

BMW X3 ble merkbart forbedret i fjor sommer, og fremstår som mer moden og troverdig som premium-SUV - forøvrig den eneste blant kompakt-SUVene inntil Land Rover Freelander II ble lansert. X3 fikk i samme slengen en revidert motorpalett og især en mye heftigere toppmotorisering. På papiret er den i øyeblikket uslåelig, noe vi med denne testen ønsket å verifisere.

En pionér

BMW X3 er bilen som grunnla premium-kompakt-SUV-segmentet så sent som i 2003 - selv om BMW ynder å kalle bilen en SAV (Sports Activity Vehicle) i stedet for SUV (Sports Utility Vehicle). Bilen hadde uansett noen svakheter - spesielt på områdene opplevd kvalitet og komfort, elementer som er ganske viktige for troverdigheten når man posisjonerer seg som premium-aktør med dertil hørende pris. BMW tok ganske raskt konsekvensene av dette og oppgraderte bilen - uten å endre dens fundamentale vesen - i fjor sommer. Og nå stemmer da også produktet en god del bedre, tidsnok før konkurrentene kommer på banen.

Troverdig som premium

Land Rover med nye generasjon Freelander er først ute med å utfordre BMWs monopolsituasjon, men flere vil følge - naturlig nok Mercedes og Audi i neste omgang. Dermed var det viktig for BMW å konsolidere en troverdighet som gradvis ble svekket under X3s første to leveår. At produsenten har foretett noen enkle men effektive grep gikk klart frem av testbilen. Opplevd kvalitet ombord er BMW verdig med forbedrede materialer og bedre integrert instrumentpanel, og visuelt ser bilen bedre ut utvendig - spesielt fra synspunktet kvalitetsinntrykk, til tross for at linjeføringen er uendret. De endrede detaljene er grillen, de mer horisontalt utseende baklyktene, og støtfangerne som ikke lenger ser ut som pålimte plast-elementer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer