TEST: BMW Z3 2.0 - Svalende sixpack

Vi har undret oss over modellpolitikken til ulike bilprodusenter tidligere, men det var ikke undring som slo oss når BMW lanserte Z3 for noen år siden. Det var komplett uforståelighet.

Publisert

For ikke bare lanserer BMW en ny toseters roadster etter fadesen med Z1, men de lar til alt overmål verdens beste rekkesekser bli liggende på hylla. I stedet satset BMW på rekkefirere, med unntak av Z3 2,8 (erstattes av Z3 3.0) og M Roadster som begge har rekkeseksere - og en prislapp som slett ikke er forenelig med normale norske lønninger.

Ride the winds of change...but pay!

Men så, rett før vi rundet år 2000, kom oppgraderingen av Z3. Og foruten noen små endringer i fronten, fikk bilen de samme svulmende bakskjermer som man fant på Z3 2,8 og M Roadster, baklys i BMW-familiær "L-form" og ikke minst motoren som alle savnet - nemlig rekkesekseren på to liter.

Fortsatt finnes imidlertid Z3 med den velkjente 1,8-liters motoren med 118 hester, men den yter ikke bilen helt rettferdighet - i alle fall ikke dersom man sammenlikner med to-literen. Prismessig er det imidlertid en annen sak, for med en prislapp på 384.000 kroner er Z3 2.0 51.000 kroner dyrere enn 1,8-literen.

Solfaktor, solbriller og solhatt

Vår testbil var ingen standard Z3 2.0. Den bugnet over med utstyr, her var det sportsseter, skinn - også på dashbordet og dørene - elektrisk betjening av kalesjen, klimaanlegg, kjørecomputer, alarm og ekstra aluminiumsdetaljer til en verdi av snaue 3.000 kroner. Til sammen var det ekstrautstyr på vår testbil for 70.690 kroner - og vi som syntes at solkrem faktor 20, solbriller og caps hadde holdt lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer