TEST: Bra, bedre, Askeladden 635 WA

635 WA er blitt en populær båt. En regntung og forblåst dag i august forsto vi hvorfor.

Den store nyheten fra Askeladden i det nye tusenåret var utvilsomt 635 WA. Bergenserne konstruerte en rask skjærgårdsjeep med overnattingsmuligheter.

Walk Around

For å tilby markedet en slik båt vendte de seg mot Walk Around konseptet. Det erkeamerikanske konseptet er litt uvant for Ola Nordmann. Derfor kan Henrik J. Askviks Sønner, som båtbyggeriet heter, fortelle om større interesse for nyheten i Sverige enn i hjemlandet. Men interessen i Norge er stigende. Og i dag produseres det en ny 635 WA hver dag for å møte etterspørselen. Det høye produksjonstempoet skal imidlertid ikke gå på bekostning av kvaliteten: For som med alle andre båter fra Askeladden leveres 635 WA med fem års skroggaranti. Du får også to års garanti på deler om bord.

Hyggelig båt

For å øke etterspørselen ytterligere tok DinSides båtredaksjon et par telefoner opp til Bergen, med ønske om å ta båten i nærmere ettersyn. Etter noen dager klarte Askeladden å grave frem et eksemplar av arten som befant seg på den siviliserte siden av fjellene som deler vårt fedreland i en østlig og en vestlig del. Ordre lød på å hente en 635 WA med ikke mindre enn 225 hk i Fredrikstad neste uke. En ordre vi kunne leve med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer