Test: Buster XXL -- Snill tøffing

Navnet får deg kanskje til å tenke på en dansk barnesang. Men produsenten Fiskars lover oss en skikkelig tøffing.

Busterseriens skjærgårdsjeeper har for lengst funnet sitt innpass i den norske skjærgården. De finske aluminiumsbåtene har siden de kom på vårt hjemlige marked i 1977 blitt en aldri så liten suksess. I fjor ble det solgt nesten 300 Busterbåter her til lands.

Stor

Det nye av året er modellen XXL. Den er som navnet antyder en stor båt, sett i forhold til de andre Busterbåtene. Med sine 580 centimeter er den betydelig lengre enn sin lillebror Buster XL, men strekker seg samtidig ikke like langt som flaggskipet Buster Magnum. Dermed har Fiskars gjort sitt for å fylle tomrommet mellom XL og Magnum.

Familievennlig jeep

Når Buster XXL ligger innbydende ved bryggen, med en ny hundrehesters motor og aerodynamiske vindskjermer, er ikke familiebåt det første som slår deg. Dette er en båt for de fartsglade og lekelystne av oss. En båt som tåler litt juling. Skroget leveres jo med hele seks års garanti.

Men samtidig er rommelige Buster XXL bygget på et familievennlig konsept med synkefri konstruksjon og mye rekkverk å holde seg fast i. Dessuten er båten utstyrt med en badetrapp akter, en detalj som også de yngste sikkert vet å verdsette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer