TEST: Carnival: Dyr familiebil

I andre land har Carnival fått gode skussmål på grunn av sin hyggelige pris i forhold til konkurrentene. Det samme kan neppe sies om bilens situasjon her til lands.

Publisert

Carnival hadde sin offisielle debut på bilutstillingen i Tokyo allerede i 1997. Året etter, nærmere bestemt i august 1998, ble flerbruksbilen lansert på hjemmemarkedet, altså i Korea. Våren 1999 ble Carnival lansert i Europa, og nå – snart halvannet år senere – kommer 7-seteren til Norge. Vi kan allerede nå gi deg en test av bilen, men du vil ikke finne den i salgslokalene før månedsskifte oktober/november i år.

Betydelig slagvolum

Carnival kommer i første omgang med ett motoralternativ – en 2,9-liters turbodiesel. I andre omgang kommer den med et bensinalternativ, i form av en 2,5-liters V6er. Du skal lete lenge etter en flerbruksbil med et såpass anselig slagvolum på dieselkreftene som det Kia Carnival kan fremvise. Faktisk er det ingen av flerbruksbilene i denne klassen i Norge i dag som har et så kraftig slagvolum. Og når vi ser hvordan Carnival - en rimelig bil i andre land, blir en svært dyr bil i vårt kongerike med våre avgiftssystemer, er det nok klokelig gjort å ikke overdrive motorstørrelsen.

Ikke helt som andre

Kias flerbruksalternativ er ikke helt som andre biler i denne klassen. Ofte er de nye bilene av denne typen konstruert slik at passasjersetene bak første benk kan tas ut av bilen – for dermed å kunne utnytte hele den bakre plassen til bagasje dersom du har behov for det. Eller du har friheten til bare å ta med fire av de syv tilgjengelige setene på ferietur. I Carnival er dette gjort annerledes. Der kan setene ikke tas ut av bilen, men de kan skyves ganske mye frem og tilbake på skinner, for å utnytte plassen best mulig. Mer om dette kan du lese i avsnittet om plass og komfort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer