TEST: Chevrolet Captiva - går som på skinner

Captiva har diesel, automatgir, 4x4, mulighet for syv gode seter og faste kjøreegenskaper på landeveien. Koreanske Chevrolet viser meget lovende takter i folke-SUV-klassen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er nok fortsatt noe som skurrer i hodene på de fleste bilinteresserte når et koreansk merke - tidligere Daewoo - nå kjører rundt med den erkeamerikanske Chevrolet-logoen. Men med den mellomstore SUVen Captiva har man på sett og vis lagt en plausibel bro over dette mentale gapet mellom USA og Korea. Med sin syvsetersmulighet og dieselmotor deiser bilen bastant ned i den ekspanderende folke-SUV-klassen. Miksen er blitt meget spiselig for europeiske, og ikke minst norske, forhold.

Captivas høydepunkter

Foruten det vi oppfatter som en meget elegant design, har Captiva sin styrke spesielt på to områder: 1 - Syv seter som virkelig er syv seter, også for voksne. 2 - Påtagelige bra kjøreegenskaper for kjøring på vanlig vei. Nærmeste konkurrenter er Hyundai Santa Fe og Mitsubishi Outlander II. Men først litt mer bakgrunnsstoff;

Kraftig voksende klasse

Som vi nettopp kunne melde i vår prøvekjøringsartikkel av nye Mitsubishi Outlander II, er den såkalte folke-SUV-klassen i eksplosiv vekst. Ikke bare utgjør den nå drøyt 20 prosent av det totale nybilmarkedet (med kjenninger som Toyota RAV4 og Honda CR-V i tet). Også tilbudet av nye biler i denne klassen ekspanderer kraftig, blant annet med Chevrolet Captiva, søsteren Opel Antara, nye Land Rover Freelander og nevnte Outlander II. Outlander har selvsagt vært med før også, men det at den nå kommer med dieselmotor (og syv seter), gjør den til en atskillig sterkere spiller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer