TEST: Chevrolet Nubira 1.6 SX stv.

200.000 kroner for en brukbart utstyrt mellomklasse-stasjonsvogn er billig. Svært billig. Og da må det vel være noe alvorlig galt med Chevrolet Nubira? Eller?

Publisert
Sist oppdatert

Vel, noen perfekt bil er Nubira ikke. For eksempel er kjøreegenskapene litt lurvete og støynivået over middels. Likevel, etter å ha saumfart den rimelige stasjonsvognen en hel uke, må vi si at svakhetene er overraskende få - den lave prisen tatt i betraktning. Vi lot oss faktisk overraske over de mange positive sidene ved denne bilen, noe vi skal komme tilbake til i de påfølgende kapitlene.

Daewoo ble Chevrolet

Men først tar vi en liten titt på omstendighetene rundt denne bilen, som er ganske spesielle. For selv om bilen bærer Chevrolet-emblemer i grill og på bakluke, er ikke dette noen amerikaner. Nubira ble nemlig inntil 1. februar i år ble solgt under navnet Daewoo Nubira. Hvordan kan dette henge sammen?

I skyggen av Hyundai

Jo, den koreanske bilprodusenten Daewoo eies av verdens største bilprodusent, amerikanske General Motors (GM). Daewoo har imidlertid aldri fått ordentlig sving på sakene og har havnet i skyggen av sin koreanske storebror Hyundai. Hyundai selger svært godt både i Asia, USA og Europa, en bedrift Daewoo aldri har klart å kopiere.

Tradisjonsrikt merke

GM mente åpenbart at noe drastisk måtte gjøres - og drastisk ble det. I fjor annonserte nemlig GM at Daewoo skulle skifte navn - til Chevrolet. Chevrolet, eller Chevy som merket ofte kalles, er et tradisjonsrikt amerikansk bilmerke med biler som Impala, SSR, Blazer, Suburban og Tahoe i stallen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.