TEST: Chrysler Crossfire

Den er rask, den er sportslig og den er styggvakker. Chrysler Crossfire er rett og slett en uvanlig kul bil.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange Chrysler-modeller som har kommet særlig godt ut av DinSides biltester. Til det har interiørene vært for simple, kvalitetsfølelsen for lav og kjøreegenskapene for dårlige.

Derfor lot vi oss overraske over Chryslers nye stolthet - Crossfire. For dette er rett og slett en bra bil. Interiøret holder europeisk klasse, motoren er flott, girkassen nydelig og kjøreegenskapene heftige. For ikke å snakke om designen. Crossfire har en av de mest spennende karosseriformene vi har sett på lenge. I begynnelsen synes vi den var styggvakker. Etter å ha disponert den noen dager ble den bare vakker.

Basert på SLK

Hva er det som har skjedd hos Chrysler? Jo, Crossfire er et av de mest konkrete resultatene av Daimler-Chrysler-fusjonen. For gjett hva vi finner under Crossfire-skallet? Jo, en Mercedes-Benz SLK. Og gjett hva vi finner under Crossfire-panseret? Jo, en 3,2-liters V6-motor fra Mercedes-Benz, koblet til en automatgirkasse fra samme bilmerke. Ikke nok med det, den som kjenner Mercedes godt, vil umiddelbart kjenne igjen interiørdetaljer som blinklyshendel, fartsholderhendel, lysbryter og knapper. Crossfire er med andre ord en Mercedes-Benz med Chrysler-skall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer