TEST: Chrysler Crossfire

Den er rask, den er sportslig og den er styggvakker. Chrysler Crossfire er rett og slett en uvanlig kul bil.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Chrysler Crossfire


Det er ikke mange Chrysler-modeller som har kommet særlig godt ut av DinSides biltester. Til det har interiørene vært for simple, kvalitetsfølelsen for lav og kjøreegenskapene for dårlige.

Derfor lot vi oss overraske over Chryslers nye stolthet - Crossfire. For dette er rett og slett en bra bil. Interiøret holder europeisk klasse, motoren er flott, girkassen nydelig og kjøreegenskapene heftige. For ikke å snakke om designen. Crossfire har en av de mest spennende karosseriformene vi har sett på lenge. I begynnelsen synes vi den var styggvakker. Etter å ha disponert den noen dager ble den bare vakker.

Basert på SLK

TEST: Chrysler Crossfire


Hva er det som har skjedd hos Chrysler? Jo, Crossfire er et av de mest konkrete resultatene av Daimler-Chrysler-fusjonen. For gjett hva vi finner under Crossfire-skallet? Jo, en Mercedes-Benz SLK. Og gjett hva vi finner under Crossfire-panseret? Jo, en 3,2-liters V6-motor fra Mercedes-Benz, koblet til en automatgirkasse fra samme bilmerke. Ikke nok med det, den som kjenner Mercedes godt, vil umiddelbart kjenne igjen interiørdetaljer som blinklyshendel, fartsholderhendel, lysbryter og knapper. Crossfire er med andre ord en Mercedes-Benz med Chrysler-skall.

Og med dette bakteppet blir det ikke lenger så overraskende at Crossfire faktisk er en helstøpt sportsbil som kan skilte med sportslige kjøreegenskaper og høy kvalitetsfølelse.

Spenstig design

TEST: Chrysler Crossfire


Men én ting skal Chrysler selv få æren for - designen. Den er ikke bare modig, men etter vårt syn også svært vellykket. Se bare på panseret med alle de smale profilene, de morske frontlyktene, de høye dørlinjene, de utstikkende sidespeilene, de brede skuldrene, den brå avslutningen av bakparten og de to midtplasserte enderørene. Ta deg også en titt på den tøffe bakspoileren, som spretter opp når du passerer 100 kilometer i timen. Og de enorme hjulene på henholdsvis 18 og 19 tommer. Crossfire er en unik bil og som Crossfire-eier står du aldri i fare for å forsvinne i mengden.

Vi har allerede fortalt at kjøreegenskapene er gode. Begrunnelsen finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer