TEST: Citroen C2 1.6 Sensodrive

I en bil som kun veier 1.055 kilo blir 110 hestekrefter veldig tøft. Når vi tillegg får tiltalende former og en fancy girkasse er det lagt til rette for underholdning på veien.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Citroen C2 1.6 Sensodrive


Vår testbil er den sprekeste C2-modellen og oppleves som både sportslig og tøff. Den lette bilen er en enkel oppgave for de 110 hestekreftene under panseret.

Delt på midten

Utseendet på C2 er utrolig morsomt. Ved første øyekast kan det se ut som bilen er sveiset sammen av to halvdeler som egentlig ikke hører sammen. Etter hvert når man venner seg til det, blir det mer og mer spiselig. Fronten er godmodig med store firkantede frontlys, og skjermene buler både foran og bak for å få plass til ”GTI-dekk”. På sommerdekkene er C2 1.6 egentlig utstyrt med 16-tommers felger, men vår bil med vinterdekk hadde bare 15-tommere.

Tøff

I tillegg til sin tøffe fasong, har C2 1.6 også ekstra styling foran og på sidene. Den ser ganske sportslig ut, og testbilen i svart er nesten så macho at en mann kan kjøre den med hevet hode.

Vi har kjørt "muskelmodellen" med 110 hestekrefter med den underholdende Sensodrive-girkassen som kan gires med spaker på rattet.

Kjøring og moro kan du lese mer om på denne lenken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer