TEST: Citroën C-Crosser

C-Crosser er et hyggelig bekjentskap og en fin familie-SUV.

Publisert
Sist oppdatert

Franske Citroën har jobbet hardt de siste årene for å bli et mer attraktivt merke. Moderniseringen av produsentens image, kom for fullt i gang med lanseringen av den kompakte C4 med sin spreke design og egenheter som det faste rattnavet.

Citroën fornyes

Den har fortsatt med lanseringen av den luksuriøse C6, verdig de beste klassiske Citroën'ene, samt de smarte fleksibilene C4 Picasso og Grand C4 Picasso, og fornyelsesprosessen har begynt å bære sine frukter. Vi venter at dette vil fortsette med lanseringen av den helt nye og ganske så overbevisende storbilen C5, som vi nylig prøvekjørte.

Manglet SUV

Som de andre franske produsentene manglet det en SUV på modellpaletten inntil i fjor. Og som andre produsenter som har ingen/begrenset adgang til det nord-amerikanske markedet, har Citroën, sammen med søsken-merket Peugeot, valgt å gå i partnerskap for å begrense kostnadene forbundet med å ta frem en helt ny modell.

Partnerskap

Mens Renault hadde partnerne innen konsernet (Renault skal lansere sin SUV, Koleos, i samarbeid med Nissan og Samsung), måtte PSA Peugeot-Citroën lete utenfor egne rekker. Valget falt på Mitsubishi og annen generasjon Outlander, en SUV som var under utvikling da samarbeidet startet. Resultatet er Citroëns C-Crosser og Peugeots 4007, i bunn og grunn Outlandere med de respektive merkenes front og logoer. Hittil er de tre modellene blitt produsert i Japan, men det meldte seg raskt behov for kapasitets-økning og en del av Outlander-produksjonen flyttes derfor i august i år til Mitsubishis fabrikk i Nederland. Etter hvert (fra januar neste år), vil også Citroëns og Peugeots versjoner bli europeisk-produserte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer