TEST: Citroën C2 1.4i VTR

Citroëns minstemann er morsom av utseende og laget for urbane mennesker. Vi har denne gangen testet VTR-utgaven med 1.4-liters motor og halvautomatisk girkasse.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Citroën C2 1.4i VTR


Citroën har en stolt småbil-tradisjon i ryggen og står blant annet bak den nærmest legendariske "jernsengen", eller 2CV som bilen også kalles.

Også Citroën har også i dag en bred småbil-palett å tilby sine kunder. Lille Saxo, som kom i 1995, produseres fortsatt, selv om bilen ikke tas inn til Norge. I 2002 kom C3, som skilte seg fra mengden med sine runde former. Og i fjor kom altså C2, en bil som kunne skilte med et enda mer oppsiktvekkende design enn storebror C3.

Minibil eller småbil?

Citroën plasserer selv C2 i det såkalte A-segmentet, i motsetning til C3, som plasseres i B-segmentet. Det betyr at Citroën har plassert C2 i samme klasse som minibilene Daewoo Matiz, Ford Ka, Hyundai Atos og Opel Agila. Men hvis vi kikker på de ytre målene befinner C2 seg egentlig i grenselandet mellom minibilene og småbilene. C2 er nemlig 366,6 centimeter lang, noe som betyr at den er lengre enn for eksempel Toyota Yaris og Mercedes-Benz A-klasse, som begge er 361 cm lange. Både Yaris og A-klasse er biler vi har pleid å omtale som småbiler.

Tre dører, fire sitteplasser

TEST: Citroën C2 1.4i VTR


Likevel er det to faktorer som skiller C2 fra de overnevnte småbilene. For det første er C2 kun tilgjengelig med tre dører. For det andre er bilen kun utrustet med fire sitteplasser. Dermed er C2 i praksis uegnet som familiebil.

Men så var det nok ikke småfamiliene som var i Citroëns kikkert da C2 ble utviklet heller. C2 er nok i første rekke ment å tiltrekke seg unge bymennesker, ikke minst kvinner.

Tre motoralternativer

C2 er tilgjengelig med tre motoralternativer, en 1,1-liters 61-hester, en 1,4-liters 75-hester og en 1,6-liters 110-hester. Vi har denne gangen kjørt 75-hesteren, en motor som passer den 991 kilo tunge bilen godt. Les mer om motor og kjøreegenskaper her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer