TEST: Citroën C3 Picasso

Vi har tilbragt noen trivelige testdager med C3 Picasso. Her tar vi for oss bensinversjonen.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Citroën C3 Picasso er et friskt pust i fleksibilverdenen - ja i bilverdenen generelt. Den ungdommelige "Spacebox"-bilen er relativt dristig i sin fremtoning tross den i utgangspunktet konservative, nyttekjøretøy-orienterte fasongen.

205.000 kr

Dessuten er den noe så uvanlig som en fullverdig, velutstyrt og velkjørende personbil med god plass tross småbilplattformen den bygger på, til en pris som er relativt hyggelig: Fra 205.000 kroner (som sedvanlig, før ekstrautgifter og tilleggsutstyr). Utstyrsmessig har bilen det meste av det som trengs til denne prisen, og for drøyt 20.000 kroner ekstra får man så å si alt av ekstrautstyr.

Anti-varebil-look

Vi lot oss begeistre over designen på denne bilen da vi så den på bilutstillingen i Paris i fjor høst. Det vil sikkert forbause en del lesere, men saken er at det ikke er lett å få til "spiselig" design på en bortimot fullstendig kasseformet bil. Den varebil-baserte og noe større Berlingo er for så vidt grei nok men greier ikke å skjule sitt varebil-slektskap. Når det gjelder C3 Picasso tror vi ikke noen som vet litt om bil vil forveksle den med en varebil tross fasongen. Vi syntes bruken av glassflater, avrundingene og generell design på både front og hekk gir et ganske spenstig uttrykk - naturligvis sett i forhold til bilens uttrykte misjon, nemlig å frakte familien med bagasje på en behagelig men ikke kostbar måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer