TEST: Citroën C4 1.6 HDi SX

De siste årene av sin levetid var Citroën Xsara blant de svakeste aktørene i kompaktklassen. Nye C4 skal sørge for at Citroën igjen finner fotfeste i dette viktige modellsegmentet.

Publisert
Sist oppdatert

Vi lot oss begeistre over C4 da vi første gang stiftet bekjentskap med bilen i Citroëns hjemland i november 2004. Det som først og fremst kjennetegner Citroëns nye kompaktklassebil, er alle de innovative løsningene. Med C4 introduserer Citroën blant annet nye og spennende oppfinnelser som fast rattnav, parfymedispenser og vegmerkingssensor (AFIL). C4-kupeen kjennetegnes også av de mange knappene på rattet, det sentralt plasserte og digitale instrumentpanelet, den digitale turtelleren og den enorme plassfølelsen. Den som er villig til å betale for det kan også velge frontlinje-teknologi som svingbare frontlykter, navigasjon og stemmestyring.

Frisk design

Den nye Citroënen kjennetegnes også ved nyskapende design. Citroën-designerne var aller mest modige da de formet tredørs-versjonen, som av Citroën kalles C4 Coupé. Men også femdørs-versjonen skiller seg ut i mengden, med sine runde former, hvelvede taklinje og morske frontlykter. Tøffe, markerte speilhus og høye baklykter bidrar også til at femdørsutgaven av C4 får en unik identitet.

Fire motoralternativer

C4 er i utgangspunktet tilgjengelig med fire motoralternativer. Den friskeste motoren, en 2,0-liters bensinmotor (180 hk), er imidlertid forbeholdt tredørsutgaven VTS Coupé. På samme måte er det minste motoralternativet, en 1,4-liters bensinmotor (95 hk), forbeholdt femdørsutgaven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer