TEST: Citroën C4 2.0i VTS

Med nye C4 beviser Citroën at merket fortsatt er blant Europas mest nyskapende. Vi har denne gangen testet tredørsutgaven, som er enda mer oppsiktvekkende enn den mer familievennlige femdørsutgaven.

Publisert
Sist oppdatert

Citroën har lang erfaring med å lage særpregede og spesielle biler. Etter et tiår med relativt forsiktig designspråk, er Citroën nå tilbake med modeller som skiller seg ut i mengden. Eksponentene for den nye trenden er først og fremst C2, C3 og C3 Pluriel, men også den ansiktsløftede C5 viser at Citroën igjen tenker spennende tanker.

Spesiell bakrute

Den mest interessante eksponenten for Citroëns renessanse er imidlertid den nye kompaktklassebilen C4. Vi har allerede testet femdørsutgaven, som uten tvil er klassens mest innovative bil, både ut- og innvendig. Men tredørsutgaven er faktisk enda mer spennende. Denne har en helt annen bakpart enn sin navnebror og kan blant annet skilte med en helt spesiell, delt bakrute. Den nedre halvparten av bakruten er nærmest loddrett og strekker seg langt ned mot støtfangeren.

Den uvanlig høye hekken prydes attpåtil av en kraftig hekkspoiler, noe som gir C4 Coupé, som Citroën selv kaller bilen, et langt mer sportslig uttrykk enn femdørsutgaven.

Grill med integrert logo

Fronten er imidlertid uforandret og preges av tøffe frontlykter som på BMW-vis smalner av og strekker seg langt oppover mot frontruten. Den uvanlig lave grillen sørger ikke bare for å slippe luft inn til radiatoren, men danner samtidig en stor og distinkt Citroën-logo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer