TEST: Citroën C8 2.0i aut.

Er det plass du er på jakt etter, er en flerbruksbil tingen for deg. Nye Citroën C8 er et av alternativene du bør vurdere.

Publisert
Sist oppdatert

Flerbruksbilen er en relativt ny oppfinnelse. De fleste regner nemlig Renault Espace, som kom i 1984, som flerbruksbilens stamfar. Dagens flerbruksbiler kjennetegnes ved sine voksne dimensjoner - de fleste flerbruksbiler er minst 460 centimeter lange, 180 centimeter brede og 170 centimeter høye. Flerbruksbilene karakteriseres også ved god plassutnyttelse. For eksempel er girspaken ofte flyttet opp i dashbordet for å frigjøre plassen mellom forsetene. Dermed øker muligheten for å få med seg svært lange gjenstander.

Tre seterader

Et annet kjennetegn er de tre seteradene, noe som resulterer i sju til åtte sitteplasser. Fleksible løsninger, som uttagbare seter, er også et typisk trekk ved flerbruksbilene. Praktiske elementer som koppholdere, nedfellbare bord, kjølemulighet i hanskerommet og tallrike oppbevaringsrom hører også med i et flerbruksbil-interiør.

Flerbruks- og fleksibilene

Vi har allerede nevnt at flerbruksbilene er store, de fleste er mellom 470 og 480 centimeter lange. Og det er nettopp dimensjonene skiller flerbruksbilene fra de mindre fleksibilene. I dag finnes det nemlig flere fleksibiler som kan skilte med sju sitteplasser, deriblant Opel Zafira og Volkswagen Touran. Fleksibilene er imidlertid mindre enn flerbruksbilene, vanligvis er de mellom 430 og 440 centimeter lange. Dermed blir de ikke fullverdige konkurrenter til flerbruksbilene, selv om flere av de mindre fleksibilene altså kan skilte med sju sitteplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer