TEST: Citroën Evasion: Fantastisk fleksibel

Citroën Evasion er rett og slett en fantastisk fleksibel bil. Den er ikke lengre enn en gjennomsnittlig stor sedan eller stasjonsvogn, likevel får du følelsen av å fråtse i plass i Evasion.

Publisert

Mye av forklaringen på dette ligger selvsagt i den anselige høyden på Evasion, som rager 171 centimeter over bakken. Dette betyr bra med luft over hodene på de fleste. Det flate gulvet og de fleksible setearrangementene bidrar også til å utvide romfølelsen.

Enkel inn- og utstigning

Utseendemessig er franskmannen ikke spesielt attraktiv å se på, rett og kasseformet som den er. Tar du deg imidlertid tid til en nærmere titt og kanskje til å stige inn i Evasion, åpner det seg en helt ny verden. Allerede ved innstigningen lot vi oss begeistre over hvor lett man kom seg inn og ut av bilen. Basking for å reise seg ut av et lavt sete er over, med Evasion er det bare å løfte litt på stumpen og vips: der står du.

Skyvedører inn til baksetet er også svært brukervennlig. Spesielt godt merker du dette dersom du parkerer trangt og side mot side med andre biler. Inn- og utstigning i baksetet gjøres enkelt på tross av slike hindringer.

Forvirrende for vanemennesket i oss

Vanemennesker som vi er, forventer vi automatisk å finne girspak og håndbrekk ned til høyre for førersetet. Første besøk i Evasion kan by på et par utfordringer i så måte, for her er ikke alt som vi vanligvis finner det: Håndbrekket sitter nede til venstre for sjåføren, og girspaken sitter ved rattet på dashbordet. Slik er plassen mellom forsetene frigjort, og det flate gulvet kan utnyttes helt frem til fotbrønnene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer