TEST: Citroën Saxo VTS: Småtøff og strøken

Citroëns kort i småbilklassen -- Saxo -- er i utgangspunktet en nokså lekker liten sak. I VTS-utgave med lettmetallfelger og sportslige detaljer, blir den enda penere, Noen sportsbil er imidlertid SAXO VTS ikke, skjønt -- det er slett ikke langt unna!

Publisert

Citroën har nemlig ikke for vane å ta frem VTS-betegnelsen på sine biler i tide og utide, VTS skal være sportslige og tøffe, og Citroën Xsara VTS som vi nylig prøvekjørte er et eksempel på dette. Med 170 hk og lekre linjer fra et senket karosseri innfridde den forventningene våre og vel så det! (Prøvekjøringen av Xsara VTS kan du lese her.)

Men i motsetning til Peugeot -- som både har en "Rallye"- og en GTi-versjon av sin 106 med PSA-gruppens 1,6-liters motor i ulike trimmingsgrader -- har Citroën valgt å beholde 1,4-literen med 75 hk som basis for VTS-versjonen av Saxo.

I stedet for å lage en ekstremt sportslig variant, har de heller lagt vekt på at VTS'en skal se penut, og være velutstyrt.

Liten bil - mye utstyr

Og utstyret skorter det ikke på i Saxo'en. Blant annet har bilen lettmetallfelger, lakkerte sidespeil og støtfangere -- som forøvrig har integrerte tåkelys. Inne i bilen understrekes det sportslige av instrumentpaneler med samme bakgrunnsfargesom bilen er lakkert med utvendig.

I listen over standardutstyr er det stort sett bare klimaanlegg som savnes. Og om det svanes noe på veien? Bla igjennom vår prøvekjøring for å lese våre inntrykk av bilen, og gjør deg gjerne opp din egen mening!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer