Test: Coaster 480 - Vill, vakker - og søkkvåt

Det er ikke mye å trekke på estetisk nytelse, der Coaster 480 ligger og dupper ved bryggen. For hekken er aggressivt lav, og baugen fornuftig høy. Skrogvinkelen spiss og de blå skrogsidene elegante.

Publisert

Joda, at Coaster 480 har andre ambisjoner enn å bare være skjærgårdsjeep er krystallklart.

Moteriktig og fresh

For selv når den ligger stille gir den inntrykk av fart, aggressiv som den er - og med en firetakters 50 hester fra Yamaha montert på akterspeilet er motorkraften absolutt tilstede for å gi moteriktige bølger i håret en grundig omgang pryl. Og det er ikke helt uten grunn at akkurat moteriktige frisyrer trekkes frem, for i de langt overveiende tilfellene vil man nok kunne observere Coaster 480 med moteriktige mennesker plassert på dens kritthvite - og putepolstrede - tofter.

Den er, som vi skal kommer mer tilbake til i kapittelet om bruksområder, ikke den utmerkede fiskebåt. Den er heller en båt man kan observere glidende langs Aker Brygge, eller lekende og hoppende i allerede oppisket Oslofjord sjø.

Et utall motorer

Coaster 480 kan leveres med et uttall motorer, fra tretti hester to-takt og opp til femti hester firetakt. Vår testbåt var utstyrt med det grommeste alternativet, nemlig en femti hesters, firetaktsmotor, fra Yamaha. Det var derfor med en viss skepsis vi kastet fortøyningene og vendte baugen mot Oslofjordens uryddige sjø, spesielt med tanke på tidligere tiders jeeper i selvsamme pytt med tilsvarende antall ventiler og krefter i hekken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer