TEST: DAB-antenner til bil

Valg av antenne betyr valg av resultat!

GODT UTSTYRT: Vi har funnet en vei med dårlige mottaksforhold, har utstyrt bilen med forskjellige antenner, flere mottakere og en signalmåler. Da får vi sjekket eksakt signalstyrke og lyttetest samtidig. Det gir også mulighet for å sammenligne antennene seg imellom. Foto: RUNE M. NESHEIM
GODT UTSTYRT: Vi har funnet en vei med dårlige mottaksforhold, har utstyrt bilen med forskjellige antenner, flere mottakere og en signalmåler. Da får vi sjekket eksakt signalstyrke og lyttetest samtidig. Det gir også mulighet for å sammenligne antennene seg imellom. Foto: RUNE M. NESHEIM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2017 tvinges Nordmenn over på DAB+. Tiden går fort og de aller fleste nye biler leveres originalt med DAB+. Vi som har eldre biler har flere muligheter til å få fremtidens radiosignaler inn i bilen.

I de fleste nyere biler er originalradioen integrert i designet. I mange tilfeller er den en del av et felles system for navigasjon og bilens menysystem. Det finnes derfor mange forskjellige DAB-adaptere. Forhandlerne vet hvilke som er skreddersydd for din bil.

Vi har testet 8 DAB-adaptere. Sjekk resultatet her.

På eldre biler er det trolig bedre å bytte hele stereoanlegget. Da får man i de aller fleste tilfeller langt flere funksjoner, de er billige og svært enkle og montere.

Les mer om DAB-spiller i bilen.

I alle tilfeller må du montere en egen DAB-antenne. Valg av antenne og plasseringen av denne er svært viktig for å oppnå bra resultat på steder der mottaksforholdene er dårlige. I kuperte Norge er det mange steder med vanskelige mottaksforhold.

99,5 prosent dekning

NRK er pålagt at 99,5 prosent av befolkningen skal kunne motta DAB. De komersielle aktørene skal nås av 90 prosent. Dekningen blir målt fra 1. januar i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.