TEST: Den ansiktsløftede Volvo V50

Volvos minste stasjonsvogn har fått en vellykket ansiktsløftning. Men er V50 god nok til å måle seg med tyske konkurrenter?

Publisert
Sist oppdatert

Sedanen Volvo S40 ble lansert her i landet våren 2004, for snart fire år siden. Et par måneder senere kom stasjonsvogn-utgaven - V50 - som avløste V40. Når har både S40 og V50 fått sine midtlivs-oppdateringer.For V50s vedkommende betyr ansiktsløftningen blant annet en mye klarere tredeling av frontens nedre del. Det nye V50-luftinntaket er omtrent like bredt som grillen og flankeres nå av lakkerte flater som strekker seg ned fra støtfangeren. Samtidig er støtfangerlistene fjernet. De nye, runde tåkelyktene omsluttes inn av sorte, luftinntak-aktige rammer, som i sin tur flankeres av en liggende, L-formet profil som peker nedover mot asfalten. Den nye designen sørger i våre øyne blant annet for at V50 fremstår som mer fokusert og "mer nedpå".

Større emblem

Også selve grillen har fått et helt nytt uttrykk. Mens den tidligere besto av svært mange vertikale og forkrommede spiler, har grillen nå fått et fåtall horisontale spiler i sort plast. Også denne endringen er sannsynligvis motivert ut i fra et overordnet mål om at modellen skal fremstå som mer "sportslig". Volvo har samtidig dristet seg til å gi V50-grillen et større og mer dominerende Volvo-emblem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer