TEST: Den beste stasjonsvognen

Etter vår mening selges det ingen bedre stasjonsvogn på det norske markedet idag enn nye Mercedes E-klasse.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Det beste eller ingenting" (Das Beste oder nichts), er det ambisiøse mottoet Mercedes-Benz opp gjennom årene har forsøkt å leve opp til. Det kan bestrides hvorvidt de har greid dette til fulle, og kvalitetsmessig vet vi at de har hatt sitt å stri med i en ikke alt for fjern fortid, men dagens test har gjort oss temmelig sikre på at Mercedes idag gjør en alvorlig innsats for å få det til. At det forbedrede produktet samtidig er blitt merkbart rimeligere i pris fører til et avgjørende pluss i margen.

Overbevisende

Etter den første prøvekjøringen av bilen i Tyskland i oktober, var vi allerede ganske overbevist om at premium-produsenten fra Stuttgart hadde lykkes med å realisere et meget godt og gjennomarbeidet produkt og vi kan med glede konstatere at inntrykket er bekreftet etter en ukes testkjøring under norske forhold. Totalt sett er vårt inntrykk at Mercedes - med enkelte unntak som vi skal komme tilbake til - har beholdt Mercedes' tradisjonelt sterke sider og forbedret de svake.

Kanter og vinkler

Designmessig er nye E-klasse en videreføring av den mer markante linjeføringen som C-klasse og GLK introduserte; den kjennetegnes ved klarere konturer, markerte linjer, kanter og vinkler, særlig i forhold til de to mer avrundede foregående generasjoner. På et besnærende vis har allikevel formgiverne greid å formidle de tradisjonelle Mercedes-verdiene på et oppdatert vis og man behøver ikke å være noen ekspert for å kjenne bilen igjen som en Mercedes på lang avstand. Om man så liker den fornyede designretningen - se, det er en annen sak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer