TEST: Den glemte Golfen

Volkswagen Golf er Norges mest solgte bil. Men Golf Plus er likevel ikke et alt for vanlig syn på norske veier.

Golf Plus er kanskje ikke verdens mest spennende bil, men den har flere fordeler sammenlignet med vanlige Golf Foto: Cato Steinsvåg
Golf Plus er kanskje ikke verdens mest spennende bil, men den har flere fordeler sammenlignet med vanlige Golf Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes fire karosserivarianter av Golf. Den vanlige kombien (3 og 5 dører), stasjonsvogna, den nye kabrioleten og så den litt høyreiste Golf Plus. Kombien er den som har gjort størst suksess av disse, men vår test av Golf Plus viser at mange nok ville kunne trives vel så godt i denne.

Veldig mye er likt i Golf Plus som i vanlige Golf. Forskjellen består i et litt høyere karosseri, og faktisk et litt annerledes interiør. Ellers oppleves bilene ganske like.

Høyere

Fordelene med at bilen er litt mer høybygd er at det blir lettere å gå inn og ut av bilen, samt at du sitter høyere. Det er litt en smakssak, men det gir i alle fall bedre oversikt over trafikken. Og det gir også et bedre utgangspunkt for plassutnyttelsen. Ikke minst gjelder dette bakseteplassen som er romslig for de aller fleste, og bedre enn i vanlige Golf. Dessuten kan setene skyves frem og tilbake.

Også bagasjerommet er hakket større, og i praksis stort nok til å dekke normale familiebehov for fire personer om ikke store gjenstander skal fraktes. Denne bilen burde med andre kunne fungere som en familiebil for de som ikke har for vane å ta med seg veldig mye på tur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer