TEST: Diesel med rally-takter

Subarus nyeste GTI-alternativ er dieseldrevet - men det gjør ikke noe!

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye Subaru Impreza med dieselmotor er en bil å bli i godt humør av. Da vi så spesifikasjonene fikk vi ganske høye forventninger, og disse ble langt på vei innfridd.

Klart forbedret modell

Vi var ganske så godt fornøyd etter å ha testet standardutgaven av Impreza da den kom i helt ny utførelse i fjor. Deretter testet vi nye generasjon Impreza WRX. Vi skal ikke gå gjennom alle aspekter ved bilen generelt nå igjen men for å oppsummere satte vi pris på de forbedrede plassforholdene - til tross for at bilen var blitt litt kortere - og et fra nå av fullt ut akseptabelt komfortnivå. Vi likte derimot mindre de billig virkende materialene på dashbord og konsoll. Av mer dagligdagse minus i margen: Vi opplevde flere ganger å måtte gå ut av bilen for å smelle igjen bagasjelokket hardere. Slikt skaper unødige irritasjonsmomenter.

En "rett-på-sak-bil"

Impreza hadde oppnådd en ubenektelig status takket være sin rolle i rally-VM, men glorien har bleknet hen de siste årene. Den nye modellen har hos mange vekket til live gamle minner og merket er igjen blitt mer aktuelt hos en del entusiaster. Og heldigvis for disse har ikke Impreza tapt seg når det kommer til "no nonsense" kjøreglede, samtidig som den er blitt mer attraktiv også for småfamilier med behov for litt plass til helgeturene. Den er dessuten i klart mindre grad glorete og "flashy" - noe som for mange selvutnevnte "rettenkende" var ensbetydende med "harry"...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer