Test din egen bil

Fra 70.000 til gratis på veldig kort tid.

Test din egen bil
Publisert
Sist oppdatert

Å teste biler krever ofte en mengde utstyr. Før i tiden var dette utstyret både stort, komplisert, og kostbart. I dag er situasjonen en helt annen, og deler av utstyret har smeltet ned til en applikasjon for mobiltelefonen. Prisen? Så godt som gratis. La meg likevel få presisere at det er forskjell på utstyr for profesjonelt bruk og en app for mobiltelefonen, men forskjellen er ikke overveldende. I hvert fall ikke om prisen tas med i betraktningen. Den er derimot veldig morsom å leke seg med.

En i mengden

Det finnes en mengde applikasjoner for mobiltelefonen som kan måle hastigheter, akselerasjoner, og så videre. De fleste benytter den innebygde GPS-enheten i mobiltelefonene som hjelpemiddel, og strengt tatt, mer skal ikke til. Som ytterligere verktøy har noen av telefonene en slags gyro. Disse verktøyene utgjør i kombinasjon et godt team.

Styr bilen med mobilen

Er det mulig?

Overraskelsen var stor da vi begynte å lete frem hva som egentlig finnes av slike app'er, og vi ble enda mer overrasket da vi fant hva de gjør, samt hvor godt de gjør det. Som biltester er man nødt til å være talljunkie, og hva er vel da bedre enn dingser som gir oss mange og riktige tall? Vi må bare være sikre på at sluttresultatene er riktige. Derfor er det blant annet viktig at telefonen settes fast i en holder i frontruten, for bedre satellittmottak, men også for å unngå uønskede bevegelser. Blant de som bedriver fysisk fostring er det viden kjent at det finnes en mengde treningsapplikasjoner for både Android og iPhone. Disse virker i all hovedsak på samme måte som bilapplikasjonene, men presenterer bare resultatene med andre verdier. Teknikken bak er den samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer