TEST: Dodge Caliber

Den kan friste med futuristisk design, høy bakkeklaring, god plass, praktiske løsninger og et uvanlig høyt utstyrsnivå. Vi har stiftet bekjentskap med Dodge Caliber, som viser seg å være et spennende Golf-alternativ.

Publisert
Sist oppdatert

De færreste nordmenn har et forhold til bilmerket Dodge. Og de som faktisk kjenner Dodge, forbinder nok merket først og fremst med den ekstreme sportsbilen Viper og den enorme pickupen Ram.

Men nå er Dodge altså på banen med en ny og langt mer folkelig modell. Caliber er nemlig en av modellene som skal gi Dodge fotfeste i Europa. Nestemann ut er SUVen Nitro, som i likhet med Caliber viser at Dodge åpenbart har sansen for maskuline modellnavn.

Daimler-Chrysler-merke

Dodge er et engelsk verb, som kan oversettes med "springe til side", "sno seg" og "skvette unna" (som i "dodge the bullet"). Bilmerket Dodge er imidlertid oppkalt etter to Dodge-brødre, som startet bilproduksjon i 1914. I dag eies det amerikanske bilmerket, i likhet med Chrysler og Jeep, av Daimler-Chrysler. Sammen utgjør de tre merkene Daimler-Chryslers amerikanske gren, mens Mercedes-Benz representerer Europa. Det er tette bånd mellom alle de tre amerikanske merkene, men aller tettest er båndene mellom Dodge og Chrysler. De to produsentene utveksler motorer, plattformer og annen teknologi og setter til og med sine emblemer på nærmest identiske modeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer