TEST: Dodge Ram SRT-10

Dodge Ram SRT-10 er en spektakulær bil med overveldende kraftressurser. Med en motor på 500 hestekrefter og en pris på drøye 550.000 kroner, er den det desidert beste "effektkjøpet" man kan gjøre.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste forbinder nok amerikanske pickuper med sterke og seige dieselmotorer. Store rekkeseksere og V8-motorer gjør de tunge jobbene disse bilene er skapt for. Firehjulsdrift, lavgirserie og automatgir hører også med til denne biltypen som i Norge i hovedsak består av Chevrolet Silverado, Ford F-250 og Dodge Ram.

Nei, nei og nei

SRT-10 har ikke firehjulsdrift. Det gjør blant annet at selv tørr asfalt kan fremstå som såpeglatt isføre. Den har heller ikke automatgir. Istedet er den utstyrt med en sekstrinns manuell girkasse som du virkelig må bruke krefter for å betjene. Til girkassen hører det også med en blytung kløtsjpedal som passer best til vektløftere. Lavgirserie? Nei.

Motormessig kan man på mange måter si at dette er en vellykket bil. En 8,3-liters V10-motor er ikke akkurat noe man befatter seg med til daglig. V10-motorer er generelt sjeldent, og finnes nå kun i Porsche Carrera GT, Lamborghini Gallardo, nye BMW M5, Dodge Viper, Ford F-250, Ford Excursion samt testbilen Dodge Ram SRT-10. Volkswagen bruker også V10-ere, men med diesel, både i Touareg og Phaeton.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer