TEST: Elektroniske trafikkmeldinger rett i lomma!

Det finnes ikke alt for mange tilbydere av trafikkmeldingstjenester i elektronisk format. Vi har funnet 3, en offentlig, en kommersiell og en privat.

TEST: Elektroniske trafikkmeldinger rett i lomma!
Publisert

Utgangspunktet for denne testen er enkel. Undertegnede kjører mye og ofte -- i løpet av et år blir det fort rundt 50.000 kilometer bak rattet. I utgangspunktet dreier mye seg om pendling så å si hver dag fra Drammen til Oslo, men i forbindelse med jobb eller fritid blir det mye bilkjøring i det sentrale Østlandsområdet, og langturer både til Trøndelag/Møre-kysten, indre Østlandet (Hedmark/Oppland) og Sørlandet.

Glemte jeg å si at jeg hater å stå i kø?

Mesteparten av min kommunikasjon foregår elektronisk. Nettet surfes daglig enten jeg er på jobb eller hjemme, epost leses kontinuerlig, og jeg har GSM-telefon med WAP. Med andre ord -- jeg er nokså tilgjengelig hvis jeg selv velger å være det.

Med et sterkt ønske om å planlegge min hverdag i bil best mulig for å unngå forsinkelser, fant vi fram til 3 ulike tjenester.

Radio1 Oslo

Radio1 har lang erfaring med dekning av trafikken i Oslo og området rundt Oslo, og har god oversikt med sitt trafikkhelikopter. Aller best er å høre på trafikksendingen i morgen- og ettermiddagsrushet, men Radio1 legger også ut meldingene på web og kan sende de som tekstmeldinger (SMS) til din mobiltelefon (kun NetCom).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer