TEST: Enkel og billig småbil

Hyundai i20 er et billig og kurant alternativ i småbilklassen. Vi har testet den nye småbilen med den minste motoren.

TEST: Enkel og billig småbil
Publisert
Sist oppdatert

Hyundai i20 kom på markedet for ikke lenge siden og er noe så sjeldent som en konvensjonell småbil fra Hyundai. I20 havner midt i mellom minibilen i10 og kompaktbilen i30, som begge har fått gode omtaler her på Dinside.

160.000

160.000 kroner er startprisen på i20. Da får du en 1,2-liters bensinmotor med 78 hestekrefter og Classic utstyrsnivå, som faktisk på ingen måter er ribbet for utstyr. Du får det mest essensielle som ESP, manuelt klimaanlegg og elektriske vindusheisere foran, i tillegg til iPod-kabel, rattbetjening av radio/cd og hanskerom med kjøling.

Legger du 10.000 kroner til i potten får du en velutstyrt utgave som kalles Comfort. Det betyr automatisk klimaanlegg, vindusheisere på alle vinduer, kurvelys, aluminiumsfelger og kjørecomputer, for å nevne noe. Det er en slik bil vi har kjørt, altså en 1.2 Comfort.

Tre motorer

I20 finnes med en rekke motorer, men her i Norge er det i første omgang tre alternativer som er tilgjengelige. I tillegg til den testede 1,2-literen finnes det også to 1,4-litere som går på henholdsvis bensin og diesel med 100 og 75 hester. Ettersom det er pris som nok blir Hyundais fremste salgsargument, passer det bra å ta for seg den rimeligste utgaven som vi har gjort denne gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer