TEST: Fiat Doblò 1.3 diesel varebil

Varebilutgaven av Fiat Doblò er en hyggelig liten tass. En robust, rommelig, funksjonell og komfortabel bil til en svært hyggelig pris. Men vi skvatt litt da det gikk opp for oss at slike biler fortsatt - i år 2006 - leveres uten ABS-bremser.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Motor tester kun sporadisk varebiler. Og Fiat Doblò med grønne skilter er først og fremst en bil for næringslivet. Den røde testbilen trenger knapt nok logo en gang for at vi skal tenke postmann. Men for privatpersoner som likevel bare trenger to seter, er jo fra-prisen på knappe 135.000 kroner svært fristende for en helt ny, dieselmotorisert bil med digert ”bagasjerom”. Kan den fungere?

Billig med to seter

La oss først slå fast at Doblò også kommer som personbil. Vi testet den allerede i 2001, og lenken til den testen finner du nederst i konklusjonskapittelet. I korthet konkluderte vi med at det var en bra bil i sin klasse, men at den led under svak motor og høy pris i forhold til sine konkurrenter. I dag koster en 1,2-liters Doblò med 65 bensinhester fra 192.000 kroner, altså nærmere 50 prosent mer enn varebilutgaven vi har på test. Og varebilen har dessuten en mye hyggeligere motor.

Uten ABS?

Men fullt så enkelt er det likevel ikke. Fra-prisen på 135.000 inkludere kun en kollisjonspute og null ABS-bremser. Det betyr i praksisat du må opp på rundt 150.000 kroner før du får en bil man kan akseptere etter dagens standard. Og da synker prisforskjellen ned mot 40.000 kroner.Merk for øvrig at Doblò er oppgradert både på motor og utvendig design i år. Forrige utgave kom ved årtusenskiftet, og har annen front. Varebilen har fram til i år også hatt litt svakere motor enn den vi har testet her. Oppgraderingene har for øvrig vært tilstrekkelig til at bilen er tildelt prisen ”Van of the Year 2006”, som tilsvarer ”Årets bil” på personbilfronten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer