TEST: Fiat Sedici 1.6 16V 4x4

Selv de små folke-SUVene begynner å bli kostbare, og det baner vei for mindre og mer prisgunstige varianter.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er på jakt etter etter en liten bil med firehjulsdrift er det ikke mye å velge iblant. Suzuki har herjet disse klassene med diverse modeller, men både Daihatsu, med Terios og Sirion, og Fiat nå med Sedici og Panda er med på banen.

Til nå er det bare Suzuki som har oppnådd et skikkelig volum. Annonseringen er massiv og bilene triller ut én etter én. Suzuki har pushet 728 SX4 (som er tvillingen til Sedici) hittil i år og regner med at totalen vil ende på rundt 1.000 SX4 solgt.

Se store bilder

Like

Fiat Sedici er helt lik Suzuki SX4. De har de samme motorene og det samme utstyret bortsett fra et par ting. Begge har også elektronsisk stabilitetsprogram (ESP) og vinterhjul montert på 16-tommers aluminiumsfelger som standardutstyr. Fiat mangler nøkkelløs inngang som koster 2.900 kroner og Suzuki mangler Radio og CD-spiller som koster 3.900 kroner.

Motor

Motoren som sitter i Sedici er den samme som sitter i Suzuki. Den yter 107 hestekrefter ved 5.600 omdreininger. Dreiemomentet er 145 newtonmeter ved 4.000 omdreininger. Draget på lave turtall er ikke voldsomt, men nærmere dreiemomentstoppen er det mer futt. 107 hestekrefter er tross alt ikke galt i en såpass liten bil. 0 til 100 går unna på 10,8 sekunder og toppfarten er 170 kilometer i timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer