TEST: Fleksibilitet på alle fire

Produksjonen av firehjulstrekkere har ligget død siden 1993 for den franske bilprodusentens del. Helt til nå.

Publisert

Scénic RX4 er rykende fersk på det norske markedet. Den ble presentert for første gang i august 1999,og presselanseringen av den franske firehjulstrekkeren i Norge var ett år senere – i slutten av august i år. Vi var tilstede, og hvordan våre første inntrykk av bilen var, kan du studere nærmere i denne artikkelen.

På basis av Scénic

Selv om akkurat denne bilen er ny i Norge, kan det hende du drar kjensel på franskmannen. Firehjulstrekkeren er nemlig bygget på basis av Mégane Scénic, som igjen er bygget på basis av Renault Mégane. Mégane Scénic har litt lengre fartstid på markedet enn dens firehjulsdrevne avkom – denne fleksibilen debuterte i 1996.

I 1999 kom franskmannen med en ansiktsløftning, og i etterdønningen etter denne løften ble Scénic RX4 presentert. Vi så RX4 for første gang under bilutstillingen i Frankfurt i september 1999 – og vår rapport fra dette møtet kan du lese her.

Fleksibel SUV

Scénic RX4 er en såkalt SUV – Sport Utility Vehicle. SUV-er har lenge vært populære ”over there”, i USA – hvor forkjærligheten for slike robuste doninger er stor. De siste årene har slike SUV-er oppnådd en økende popularitet også i Europa og Norge. Dette er biler med firehjulsdrift som kan hjelpe deg den siste biten opp til hytta, men fremdeles med en personbils komfort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer