TEST: Forbedret Mitsubishi ASX

Mitsubishi oppdaterer storselgeren ASX. Holder det til å tukte konkurrentene?

ASX er ikke stor, men har relativt god plass innvendig Foto: Cato Steinsvåg
ASX er ikke stor, men har relativt god plass innvendig Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ASX var en stund Norges mest solgte SUV. Det er den ikke lenger, men den kom med på topp 20-listen over de mest solgte bilene i 2012. Siden ASX figurerte i toppen av salgslistene, har det imidlertid skjedd en god del på SUV-fronten, og konkurransen er hardere.

Også fra egne rekker trues ASX, for storebror Outlander har nettopp kommet i helt ny utgave. Dessuten har Både Citroën og Peugeot lansert sine versjoner av ASX, henholdsvis C4 Aircross og 4008.

Endringene

I vår nyhetsartikkel beskrev vi mer i detalj hva som er nytt med ASX, men det handler om både designendringer utvendig, forbedringer i hjulopphenget og mindre endringer i interiøret. I tillegg ble en del av prisene justert nedover.

Topputgave

Vi har kjørt topputgaven, dieselmodellen med firehjulsdrift og det høyeste utstyrsnivået. Denne begynner på 355.000 kroner. Da er en rekke ting på plass, som navigasjon, elektriske skinnseter, ryggekamera, stort glasstak og xenonlys, for å nevne noe.

God plassutnyttelse

Den kanskje største fordelen med ASX er ikke endret, nemlig at den har god plassutnyttelse. Det betyr at den faktisk kan fungere som en fullverdig familiebil, om du ikke er alt for kravstor når det gjelder bagasjeplassen (442 liter). Spesielt bakseteplassen er god, så i denne bilen er det ikke noe problem å frakte fire voksne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer