TEST: Ford Edge, ny og spennende stor-SUV

At SUV er populært i Norge, vet vi. Men også i Europa er det det raskest voksende segmentet. Det tar Ford konsekvensen av.

SKARPSKÅREN: Omsider gjør Ford Edge sin entré i Norge. Tydelige linjer og en viss tilbakeholden eleganse preger det som hos oss må regnes som en stor SUV. Firehjulsdrift er standard og det er også en mengde utstyr som gjør at bilen ikke er så dyr som man får inntrykk av når man ser innstegsprisen på 600.000. Foto: KNUT MOBERG
SKARPSKÅREN: Omsider gjør Ford Edge sin entré i Norge. Tydelige linjer og en viss tilbakeholden eleganse preger det som hos oss må regnes som en stor SUV. Firehjulsdrift er standard og det er også en mengde utstyr som gjør at bilen ikke er så dyr som man får inntrykk av når man ser innstegsprisen på 600.000. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ford er en av produsentene som virkelig var blant SUV-pionerene i USA med sin Explorer. Men i Europa kom de sent på banen, med første generasjon Kuga i 2006.

Nå satser de imidlertid friskt og gjør europeere av modeller de har hatt på paletten en tid allerede. Den lille SUV-en EcoSport, som vi nylig omtalte, er allerede introdusert hos oss og nå er turen kommet til den største av trioen som vil være Fords SUV-lineup fremover. nemlig Ford Edge.

Målet for Ford er å selge 200.000 SUV-er i Europa innen 2016, noe som i så fall vil bety en salgsvekst på 200 prosent sammenlignet med tallet fra 2013.

Endelig kommer den

Edge dukket opp på radaren vår første gang i 2005 og nå er det altså duket for en introduksjon her hos oss. Vi annonserte den for øvrig allerede i 2012, men det var forrige generasjon. Den vi ser her er en helt ny og større Edge, som ble introdusert i Nord-Amerika for et drøyt år siden.

Amerikanerne ser på denne som en kompakt SUV, men her går den inn i den største klassen blant folkesuvene eller crossoverne - der vi også finner biler som Kia Sorento og Hyundai Santa Fe. De to nevnte bilene tilbys imidlertid også med en tredje seterad, noe Edge ikke får bortsett fra på det kinesiske markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer