TEST: Ford Fiesta ST

For 332.000 kroner er det mulig å skaffe seg et sportslig råskinn som gjør 0-100 på under syv sekunder.

SIGNALEFFEKT: De gode sportssetene fra Recaro er som innledningen på en god historie. Dette er en bil viet kjøreglede i beste GTI-stil. Og Ford leverer! Foto: KNUT MOBERG
SIGNALEFFEKT: De gode sportssetene fra Recaro er som innledningen på en god historie. Dette er en bil viet kjøreglede i beste GTI-stil. Og Ford leverer! Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2013 er en god årgang for GTI-elskere. I kompaktklassen har Volkswagen slått til og satt ny målestokk med en splitter ny Golf GTI. Dernest har Peugeot vekket til live noe av den gamle 205 GTI-magien med sin spreke 208 GTI.

Ford er selvfølgelig med på leken og etter å ha imponert oss i fjor med sin utmerkede ST-versjon av Focus, er det i dag Fiesta i ST-utførelse vi har fått lov til å kjøre noen turer med.

Noen meget underholdende bilturer, la det være sagt med en gang!

Det er litt av et generasjonsskifte vi har med å gjøre, både designmessig og når det gjelder motorisering. Sist vi testet en Fiesta ST var det to liter slagvolum og 150 hester som gjalt.

Vi har kjørt Ford Focus ST

Turbo og godlyd

ST anno 2013 er derimot utstyrt med Fords moderne 1,6-liters turboladede EcoBoost motor. Med 182 hestekrefter og et dreiemoment på 240 Nm som trår til ved 1.600 omdreininger leverer den varene - ingen tvil om det.

Dette gir de beste ytelsene Ford noensinne har kunnet skilte med på en Fiesta - noe som kanskje egentlig bare skulle mangle. 220 kilometer i timen er maksimal hastighet oppgitt til, mens 0 til 100 går unna på kjappe 6,9 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer